Inlägg

Inlägg som RooDoo har skrivit i forumet
Av RooDoo
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

ca 180kr per dag som påställt fordon är oförsäkrat om jag inte misstar mig. Annars bra tips!

Det är 100 kr per dag som det kostar om fordonet är påställt men oförsäkrat. Det fick jag alldeles nyss betala vid ett ägarbyte vilket var lagom roligt.

Av RooDoo

Fler här som kör avancerad broms och kurvteknik-kurs med SMC och var på Arlanda förre helgen?

Av RooDoo
Skrivet av glemmy:

Förstått att man ska passa sig för denna motor. D2 och 1.6D är bättre eller? På de årsmodeller är D2 på 1,6l men det är olika motorer alltså?

Skrivet av PajN:

V70 D2 fanns med 1.6 PSA-motorn men osäker på vilka årsmodeller. Men kanske inte på svenska marknaden?

Man får titta på motormodellen
D2 har cylindervolymen 1,6l och V70III har denna motor från 2012 årsmodell.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Volvo_V70

Av RooDoo
Skrivet av PajN:

Jag har mest erfarenheter från 1.6 diesel och det är en riktigt bra motor om det är den motorn jag tror det är, vilket det låter som. Det är en motor från PSA (Peugeot) och är en motor som hamnat i väldigt många Volvo, Ford etc. Enda bilen jag inte skulle köpa med den motorn är just V50 för där har Volvo gjort något med vevhusventilationen så motorn kan rusa. Aldrig hört om det på andra bilar än just v50.
Jag tycker du ska provköra motorn innan du ratar den. Peugeot 508 1.6 eHDI var förvånansvärt pigg med den motorn.

Övriga i5 har jag tyvärr ingen erfarenhet av men har vänner och bekanta som varit nöjda när de hade sina bilar.

Tror du blandar ihop D2 med 2.0D när det gäller V50 och att motorn rusar. Samma sak är det att man inte ska blanda ihop 1.6D med D2 då det också är två olika motorer.

För just V70 och diesel så skulle jag ha valt en större motor än D2. Gärna femcylindriga D3/D4 som nämnts och optimera den. Då får man en pigg och snål bil (beroende på hur tung högerfot man har såklart).

Av RooDoo

Annonsen är avslutad

Av RooDoo

HP Z400 i ett FD Define C vitlackat

Säljer en f.d arbetsdator. Jag är andra ägaren och den har av mig använts som en spelserver. Eftersom originalchassit var så fantastiskt fult så har jag bytt ut det till ett annat. Jag ville ha ett vitt och ett ljuddämpat chassi så köpte ett FD Define C TG och lackade det vitt som också fick ett lager klarlack utanpå. Original nätaggregat var av en speciell storlek vilket inte passade i det nya chassit så köpte ett nytt och modifierade det för att passa den speciella kontakten som moderkortet har.

HP Z400
Intel Xeon W3680, 3.33 GHz, 12 MB cache
DDR3 ECC, 16 GB
NVIDIA Quadro 600, 1 GB
Intel 530 SSD, 240 GB
Corsair CV550, modifierat
Fractal Design Define C, glaspanel, vitlackat yttre, svart inre

Kan användas till allt, från vanlig dator till en NAS, spelserver med mera. Datorn kommer ha ett precis installerat Windows 10 pro eller formaterad, köparen får välja. Det finns en Windows 10 Pro-nyckel som är kopplad till moderkortet.

Tänkte sätt ett utgångspris på 1000 kr med budgivning till fredag kl 12, om det nu ska ske en sådan.

Avhämtning från Årsta i Stockholm men kan levereras inom rimligt avstånd mot ersättning.

Läs hela annonsen här

Av RooDoo

Annonsen är avslutad

Av RooDoo

Kingston DDR3L 8gb x3

Har 3 stycken minnen som blev över från ett bygge. De ligger i obruten originalförpackning.

Kingston DDR3L - 8 GB - 1600 MHz
Ej buffrad, ej ECC.
KCP3L16ND8/8

Nypris: 750 kr/styck

Pris? 200 kr/st känns väl rimligt?! Kan skickas om mottagaren betalar frakt.

Alla pengar som betalas för dessa kommer att oavkortat gå till rädda barnen.

Läs hela annonsen här

Av RooDoo
Skrivet av Nauie:

Ni andra, hur många gånger har ni tappat eller lagt ned hojen?

Det sägs att det finns de som redan har lagt ner sin hoj, och de som kommer att lägga ner den.

Snitt en gång per år blir det för mig tyvärr. Senast så glömde jag kättingen i bakdäcket så jag fick ett ganska abrupt stopp precis där det var en grop i gräset. Har aldrig riktigt skadat något på hojen när det har hänt utan det har alltid gått lugnt och långsamt samt så tar kraschpuckarna i backen så inga kåpor blir repade.

Av RooDoo
Skrivet av erikz:

Jag spelar ofta spotify från datorn, styrt via telefonen. När TVn går i sleep mode stänger den av ljudutgången. Därmed vill jag köra allt från en källa, datorn. Jag vill unvika att använda en förstärkare för att byta källa eller förmedla signalen vidare. Dessutom fungerade inte min förstärkare med högtalarna (Beolab 18) som är aktiva trots att jag körde pre-out. Högtalarna klarar egentligen trådlös WISA standard men då måste jag uppgrade TVn. Således, jag behöver få till att datorn är ständig bildkälla via HDMI till TVn och ljud, via optiskt till högtalarna. Men jag kanske måste ge upp?

Låter som att det just nu är enklast om allt går genom datorn, även Netflix. Skaffa ett trådlöst tangentbord med integrerad musplatta om du vill sitta kvar i soffan

Av RooDoo

Men varför ha datorn i mellan? Den TV:n borde ha en egen optisk utgång vilket du borde kunna använda direkt till de separata högtalarna med en Y-splitter.

https://www.amazon.se/Sonero-Premium-Toslink-splitter-kontakt...

Av RooDoo

Annonsen är avslutad

Av RooDoo

Väljer att avsluta denna budgivning nu. Eftersom avhämtning prioriterades så blir det @bimbim som jag kommer kontakta med ett PM

Av RooDoo

Msi GeForce Gtx 1080 Sea Hawk EK

Säljer nu mitt grafikkort eftersom jag har uppgraderat.

Det är ett Gtx 1080 med 8 gb minne som har ett vattenblock från välkända EK. Det är alltså till för att kylas med en custom loop vattenkylning och det följer inte med någon luftkylare. Kortet har av mig aldrig varit klockad, alltid haft väl tilltagen kylning med låga temperaturer och jag har aldrig upplevt några som helst problem med artifaktet eller annat. Inget coil whine. Aldrig någonsin använd för att minea kryptovalutor. Kylblocket har blivit rengjort men aldrig blivit demonterad helt från gpun (förseglingen sitter kvar). Alltid legat i antistatpåse och jag har aldrig petat på några kontaktytor med mina fingrar.

Om man ska anmärka på något så är det ett par småsprickor i akrylplasten vid in/ut-loppet om man håller grafikkortet precis vid näsan. Inget som stör eller läcker överhuvudtaget.

Tänkte budgiving, om det sker, så är det fram till torsdag vid lunch, kl 12. Därefter så kan kortet antingen hämtas i Stockholms-området eller skickas. Avhämtning priorieras såklart.

Skicka PM om ni har några frågor så ser jag till att besvara dessa så fort som jag kan.

Läs hela annonsen här

Av RooDoo
Skrivet av Cenorida:

Menar du att alla som beställde 28e september eller tidigare fick EVGA-erbjudandet?

Fick för mig att jag hade 20de september som datum men det var fel. Hade så gärna velat få det erbjudandet däremot.

Av RooDoo
Skrivet av Cenorida:

Vilken köplacering hade ni som gjorde att ni fick ett sämre erbjudande?

Vilket datum beställde du?

Den 29de september

Av RooDoo

Fick samma "erbjudande" av Inet om att byta mitt 3080 TUF non OC till ett 3080 Suprim X. 50% högre kostnad rättfärdigar inte de få FPS:en som Suprim X kan ge. Ännu sämre är att de som har beställt dagen innan jag fick byta till EVGA's topp end-kort utan att behöva betala en krona mer, det är en riktig nagel i ögat.

Jag kommer stå kvar i kön och vänta på mitt beställda kort eller på ett bättre erbjudande. Jag har inte bråttom.

Av RooDoo
Skrivet av xawiahn:

Är det någon som kör med öronproppar här? Tycker att vindbruset blir för högt när man närmare sig 70+ redan. Ännu lägre hastigheter vid blåsiga dagar. Testat en del olika och majoriteten dämpar för mycket så jag knappt hör trafiken. De som fungerat bäst är https://www.apotea.se/swedsafe-ihearu-4-par men även dessa dämpar aningen för mycket av trafiken och måste ha intercom på max för att höra bra. Försökt hitta öronproppar som dämpar mindre (lägre SNR antar jag) men svårt det där.

Lite längre fram får jag förmodligen skaffa formgjutna men om någon har förslag på några engångs/flergångs öronproppar hade varit trevligt.

Vilken hjälm använder du? Och hur ser luftflödet ut vid huvudet? Kanske går att byta ruta för att ändra vindbruset?

Av RooDoo
Skrivet av Ravnit:

Du ska komma ihåg att det är väldigt ovanligt att detta händer och det är nog bara det närmaste året som är aktuellt 😅

Ja, jag lär nog inte glömma detta heller framöver, haha. Tror de flesta här kommer lägga flertalet ordrar från olika leverantörer vid nästa release för att säkra en produkt alls.

Av RooDoo
Skrivet av Whitesound:

Har inte sett så mycket här i tråden om Dina Försäkringar så ville bara passa på att rekommendera dem. Har kört med Dina i 2 år nu och inte haft några problem alls, sällan någon kö alls till kundtjänst och vid skada fick jag pengarna tillbaka på bara någon vecka utan något tvivel. De är klart billigast för mig (22 år, Sport/Touring-hoj) med ca 20%.

Kollade också upp vad Dina ville ha för min hoj och kunde bara erbjuda trafikförsäkring för 12k. Det är 4k dyrare än Svedea samt där har jag helförsäkring XL. Har man en 1000-kubikare och bor i storstan så är det mycket blanda och ge vilket bolag som ens är aktuellt.